Datum objave: 03. Veljača 2016

Pola stoljeća Šibenskog mosta i drive in kino:Na Martinsku ponovno voze pinice

Šibenik News
Šibenik News

Udruga Disco Gimnazija Šibenik nastavlja s djelovanjem u smjeru promocije i zaštite kulturnog stvaralaštva i u godini pred nama u kojoj Šibenčani i gosti grada mogu očekivati mnoštvo predivnih manifestacije među kojima su one dobro poznate poput Disco Gimnazije u Gimnaziji Antuna Vrančića te božićno – novogodišnjoj Gitarijadi.

 

NEŠTO STARO, NEŠTO NOVO

 

Što se, pak, novosti tiču to su svakako manifestacije poput u utrke karića Velika nagrada Šibenika koja će ove godine zbog programskih promjena iz svog naziva izbaciti 'Tri bogena' budući da se radi o nešto dužoj stazi. Te to nije jedina promjena. Prošle godine u povratku karića na šibenske ulice uživali smo nešto ranije negoli će to biti slučaj ove godine budući se start utrke predviđa negdje početkom srpnja.

 

A, potom, tu je i višednevna manifestacija koja u svojoj srži njeguje svoje poslanje, odnosno promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva pa će tako s manifestacijom LjeTUj na Martinskoj nizom zanimljivih događanja vratiti Šibenčane nekoć omiljenom ljetnom okupljalištu, kupalištu – Martinskoj odakle puca najljepši pogled na Krešimirov grad.
LjeTUj na Martinskoj podrazumjeva – prvo šibensko kino pod zvijezdama (tzv. DriveIn kino), Sunset Šibenik – glazbeni program pred početak prikazivanja filma i nakon istog te umjetničke kolonije šibenskih udruga u čijem će se programu, sigurni smo, pronaći brojni posjetitelji umalo zaboravljene Martinske - nedjeljivim slikama iz djetinjstva brojnih Šibenčana.

 

U programu LjeTUj na Martinskoj zasigurno će uživati i posjetitelji grada čime ova manifestacija itekako doprinosi kulturno – zabavnoj ponudi grada, odnosno boljitku turističke slike Šibenika. Štoviše, Udruga Disco Gimnazija Šibenik na svoj će se način pridružiti velikoj proslavi obljetnice 950. godina od prvog pisanog spomenika Šibenika kao grada u darovnici kralja Petra Krešimira IV. čime grad ponosno nosi.

 

PREKRETNICA ZVANA ŠIBENSKI MOST

 

Učinit će to programom obilježavanja pola stoljeća od puštanja u promet važnog dijela Jadranske magistrale – Šibenskog mosta čime se konačno prometno povezala kontinentalna Hrvatska s Dalmacijom. Bio je to trenutak od gospodarskog, političkog i turističkog značaja što je Udruga prepoznala i ovog ljeta, 27. srpnja – slavi.


Ovim putem članovi Udruge pozivaju sve zainteresirane, privatne i fizičke osobe, individue i institucije da izraze svoju podršku programu na način na koji to mogu.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik