Datum objave: 08. Srpanj 2016

Kompletiran sedmodnevni program besplatnog ljetovanja na Martinskoj kod Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

Udruga za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija kompletirala je program sedmodnevnog, besplatnog ljetovanja na Martinskoj, a riječ je o, naravno, manifestaciji 'LjeTUj na Martinskoj' koja će se održati od 27. srpnja do 2. kolovoza.

 

'LjeTUj na Martinskoj' za cilj ima probuditi snenu obalnu princezu – nekadašnje popularnog gradsko kupalište i ponuditi novo mjesto za zabavu kako Šibenčanima svih generacija tako i gostima Krešimirovog grada.

 

Program uključuje filmski program, odnosno drive in kino te radionice u suradnji s udrugama poput Šibenske udruge mladih Š.U.M. koja priprema dvije radionice - Vegaonicu i Kreativnu radionicu. Za sportski program pobrinut će se Društvo sportske rekreacije Sport za sve Forca 08 koje, između ostalog, priprema turnir u vaterpolu i košarci, te mini triatlon, dok će za se za umjetnički izričaj manifestacije pobrinuti članovi Fotokluba Šibenik. Zavičajna škola ima zadatak programu udahnuti edukativnu notu.

 

Nesebičnu ruku pomoći ponudili su članovi Udruge za inkluziju Šibeniku koji će biti od velike pomoći u realizaciji kompletnog programa.

 

Cjelovečernji glazbeni program osnovica je manifestacije s namjerom da kupanje i uživanje u najljepšem pogledu na Šibenik ima neodoljivu glazbenu podlogu koja se neće zaboraviti, a zbog čega će se svi koji ovog ljeta stupe nogom na Martinskoj – istoj uvijek vraćati.

 

Dakle, glazbene poslastice pripadaju autorskom potpisu čak desetorice DJ-a koji će se tijekom sedam dana izmjenjivati za pultom, a mikrofona će se prihvatiti bendovi iz regije ZAA, Kuzma i Shaka Zulu, Point Blank, domaće snage Magul i Tour De Sound te gost iz susjednog Splita, Izgubljena Generacija.

 

Treba spomenuti i Gitarijadu koja je rezervirana za bendove koji tek traže svoj put do šire publike te ih organizatori još jednom pozivaju da se prijave.
Raspored izvođača i program sedmodnevne manifestacije potražite u priloženom png. dokumentu.

 

Program manifestacije 'LjeTUj na Martinskoj' specifičan je po mnogočemu, no ono što ga izdvaja iz mase sličnih događanja ne samo na području Šibenika već i šire je činjenica da je riječ o sedmodnevnom programu za koji posjetitelji neće morati izdvojiti ni kune jer je apsolutno besplatan u svim aspektima.

 


Prijevoz do poluotoka na kojem je smještena legendarna Martinska osiguran je sa svih strana od kopnenog do morskog prijevoza, pa posjetitelji mogu računati na – cestu (autobus, automobil, motocikl, bicikl...) i more (brod, kajić, luftić....).

 

Podsjetimo, program 'LjeTUj na Martinskoj' započet će svečanim obilježavanjem 50. obljetnice puštanja u promet Šibenskog mosta koji je ujedno označio prekretnicu u doživljavanju Martinske kao lokacije za odmor, ljetovanje, zabavu... 

Iz kategorije: Volim Šibenik