Datum objave: 23. Listopad 2016

Otoci se počeli međusobno povezivati, među njima i Prvić

Diana Ferić
Diana Ferić

Želimo se kroz Pokret povezati, smanjiti udaljenost i osnažiti za odgovorni razvoj života na otoku - kažu u "Pokretu otoka". Inicijativa je krenula iz Velog Grablj u studenom prošle godine. Tada su se u Domu sanjara susreli "predstavnici" Hvara, Šolte, Visa, Brača, Korčule, Mljeta i Prvića.

Brod Polaris s članovima inicijative "Pokret otoka", koji su tijekom subote plovidbom spajali srednjodalmatinske otoke, uplovili su danas iza 12 sati u splitsku luku. Pedesetak članova na družilo se na splitskoj Rivi, gdje su istaknuli svoje transparente i tako privukli pažnju građana.

Putovanje broda Polaris krenulo je od Šolte, a nastavilo se prema Braču, Hvaru i Visu. Tako je brod postao otočni forum koji je omogućio svim sudionicima da kroz vođeno druženje i djelovanje zajedno stvore ideje za održiv razvoj hrvatskih otoka. Današnjim uplovljavanjem u Split ekipa se rastala samo do idućeg susreta, ali uz odalsane poruke, želje i ideje za pozitivne promjene u otočnom i širem otočnom okruženju.

Pokret otoka sebe opisuje kao samoodrživu i solidarnu mreža otočana i ljubitelja otoka koji kroz povezivanje pojedinaca, organizacija i ideja izgrađuje odgovorno i održivo društvo. Vlastitim primjerom i zajedništvom potičeu na preuzimanje odgovornosti za budućnost otoka, piše Dalmacija News.


 

Iz kategorije: Volim Šibenik
Označeno u: