Datum objave: 13. Lipanj 2019

Manifestacija LjeTuj na Martinskoj dobila svoj zaštitni znak - karijolu Marijolu

Diana Ferić
Diana Ferić

Sunčati  se i odmarati na plaži možete na razne načine - od ležanja na kamenim pločama do ležanja na luft madracima, ali jedino na plaži na Martinskoj možete uživati zavaljeni u "karijoli Marioli".
 

 

Učenici 4.a razreda Osnovne škole Vidici u Šibeniku j oslikali karijole u kojima će se ovog ljeta udobno smjestiti posjetitelji manifestacije LjeTUj na Martinskoj i svi kupači na tamošnjem gradskom kupalištu, a sve zahvaljujući udruzi Disco Gimnazija koja je pokrenula manifestaciju i suradnju. Oslikavanje karijola dio je projekta Karijola Marijola, a osim učenika šibenske osnovne škole svoj su obol dali i Urbani inkubator te Braniteljska socijalno - radna zadruga Branitelj s voditeljem Davorom Krnićem.

Članovi Udruge za promicanje i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija danas je kraju privela još jednu odličnu ideju koje je projekt 'Karijola Marijola' unutar projekta, odnosno manifestacije LjeTUj na Martinskoj koja pak počinje 22. lipnja i traje do 1. rujna na istoimenom gradskom kupalištu s najljepšim pogledom na Šibenik.
'Iz lulave kreativne radionice, rodila se još jedan ideja i evo danas smo je priveli kraju. Ne moramo karijolu koristiti samo za prijevoz matuna, škalje, zemlje.... Ona može biti i lipa i udobna ležaljka. Uzmete je, odete do automobila, ukrcate šugamane, kolutove, punjene paprike, odete do žala Martinske i kad sve izvadite iz karijole udobno se zavalite u Marijolu', pojasnili su iz udruge.

Grafički 'touch' dao je Lovro Vudrag iz Urbanog inkubatora, a veliko razumijevanje, trud i podršku pružila je Osnovna škola Vidici i ravnatelj Darko Relja te nastavnica, razrednica 4.a razreda Marija Livaja i njenih osam učenika. Sa srcem i veseljem su pituravali, smijali se i zezali.
Suradnjom pojedinaca iz lokalne zajednice napravljen je još jedan lijep korak naprijed u poboljšanju kvalitete ponude u ljetnim mjesecima, ali i u buđenju zaboravljenog kupališta bogate povijesti, Martinske!
 

Iz kategorije: Volim Šibenik