Datum objave: 20. Prosinac 2021

VIŠE OD ISKAZNICE / Uz Klub prijatelja Krke i u novoj godini uživajte u prirodi

Diana Ferić
Diana Ferić

Klub prijatelja Krke mnogo je više od članske iskaznice: s gotovo tri tisuće članova, prerastao je u društvo istinskih zaljubljenika u prirodu koji svoje slobodne trenutke često i rado provode na Krki.

Klub prijatelja Krke omogućuje neograničeno uživanje u prirodi, a Park se najbolje može upoznati šetajući njegovim poučno-pješačkim stazama. Staze su opremljene edukativnim tablama s informacijama o biljnom i životinjskom svijetu Parka i o kulturnim i povijesnim znamenitostima na njegovu području. Bilo da preferirate aktivni odmor bilo laganu obiteljsku šetnju, na stazama Nacionalnog parka „Krka“ možete uživati u očaravajućim krajolicima koje su oblikovale krške ljepotice Krka i Čikola. Na raspolaganju vam je 388 km biciklističkih ruta i 47 km pješačkih staza u zelenoj oazi dalmatinskog krša. S 2 500 sunčanih sati godišnje, ovdje su i dani i raspoloženje vedri, idealni za boravak u prirodi, u kojoj možete uživati tijekom cijele godine.

Članstvo u Klubu dostupno je svim posjetiteljima, domaćim i stranim, po cijeni od 200 kn za odrasle, a 90 kn za djecu od sedam do osamnaest godina, koja će Park posjećivati u pratnji roditelja, a vrijedi godinu dana od dana kupnje. Žitelji Šibensko-kninske županije imaju popust prilikom učlanjenja u Klub u visini od    50 posto iznosa članarine, što bi iznosilo 100 kn. Članstvo u Klubu omogućuje svim prijateljima neograničen broj ulaza u Nacionalni park „Krka“ u razdoblju od godine dana. Uz iskaznicu Kluba prijatelja Krke, na ulazu u Park potrebno je predočiti osobnu iskaznicu ili drugu odgovarajuću ispravu.

Ne možete se odlučiti što ćete darovati vašim najmilijima za Božić ili pak dragu osobu želite obradovati prigodnim rođendanskim darom? Dvoumite se oko najboljeg dara u povodu promocije diplome, godišnjice braka ili pak u znak pažnje za susjeda, stranca ili dugogodišnjeg gosta?

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ omogućila je kupnju poklon-bona koji se može zamijeniti za člansku iskaznicu Kluba prijatelja Krke. Tako oni koji već uživaju u ljepotama Krke taj poklon-bon mogu darovati onima koje vole kako bi s njima podijelili svoje iskustvo i potaknuli ih na boravak u prirodi, tu zdravu i mnogostruko korisnu naviku. Poklon-bon može se kupiti na svim recepcijama Nacionalnog parka „Krka“, a sretnik kojeg ste odabrali moći će ga zamijeniti za jednogodišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke.

Učlanjenje u Klub prijatelja Krke pružit će istinski doživljaj tisućljetnog suživota prirode i čovjeka, surovog krša i životvorne vode, kontrasta koji se sjedinjuju u skladnu cjelinu koja će svakog posjetitelja natjerati da zastane, udahne, otvori i oči i dušu, uhvati trenutak i podijeli ga s drugima.

Iz kategorije: Zavičajni putopis
Označeno u: