Head 09
Datum objave: 15. Rujan 2015

NP Krka povodom Europskog tjedna kretanja smanjuje cijene ulaznica za pješake i bicikliste

Šibenik News
Šibenik News

 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pridružuje se obilježavanju Europskog tjedna kretanja, manifestacije koja se održava od 16. do 22. rujna s ciljem podizanja svijesti javnosti o poboljšanju kvalitete života stanovnika europskih gradova.

Tako je za sve rekreativce za vrijeme trajanja Europskog tjedna kretanja (16. – 22.9.) JU „Nacionalni park Krka“ osigurala promotivne cijene ulaznica za one posjetitelje koji u Park ulaze na biciklu ili pješice. Kupon za kupnju promotivne ulaznice posjetitelji mogu preuzeti na ulazu Skradinski most a ulaznicu za Park kupuju dolaskom na recepciju, uz predočenje kupona, na samom Skradinskom buku. Cijena promotivne ulaznice je 65 kuna za individualne odrasle i 35 kuna za djecu od sedam do osamnaest godina.

16. rujna od 9 do 11 sati Gorska služba spašavanja prezentirat će svoje vještine na Roškom slapu djeci iz područne škole Dubravice i Rupe. U subotu, 19. rujna od 15 do 17 sati održat će se prezentacija borilačkih vještina taekwondo kluba „Cro combat centar Skradin“na Skradinskom buku.

Europski tjedan kretanja ove se godine održava pod sloganom „Izaberi. Promijeni. Kombiniraj. (Choose. Change. Combine.)“ a manifestacijom se želi ukazati na to u kolikoj mjeri odabir vrste i modela kretanja građana utječe na okoliš.

Europski tjedan kretanja manifestacija je u organizaciji Europske unije, Environment DG, s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time poboljša i kvaliteta života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

O važnosti i veličini ove manifestacije u europskim razmjerima najbolje svjedoči činjenica da je u obilježavanje aktivno uključeno više od 2000 europskih gradova.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3