Datum objave: 05. Listopad 2015

Općina Tisno i ove godine stipendira sve svoje studente sa 700 kn mjesečno

Šibenik News
Šibenik News

 

Općinsko vijeće Općine Tisno na svojoj 21. redovnoj sjednici održanoj 22. rujna 2015. godine donijelo je novi Pravilnik o stipendiranju i drugim oblicima potpore studentima s područja Općine Tisno, prema kojem će stipendirati sve redovne studente sa područja Općine Tisno u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna.

Prema novom Pravilniku stipendije će dobiti svi redovni studenti koji zadovoljavaju uvjete: da nisu, osim iz zdravstvenih razloga, ponavljali godinu studija, da su redovni studenti studija u Republici Hrvatskoj i da su redovno završili prethodne godine studija, da imaju prebivalište na području Općine Tisno najmanje 2 (godine) od dana predaje prijave na javni poziv, da su državljani Republike Hrvatske, da nisu stariji od 26 godina i da ne primaju neku drugu stipendiju.
Prema starom Pravilniku koji je propisivao dodjelu stipendija po uspjehu i socijalnom statusu, Općina Tisno stipendirala je 20 studenata u mjesečnom iznosu od 650,00 kuna. U proračunu za 2016. godinu rashodi za stipendije planiraju se u većem iznosu, kako bi se osigurala sredstva za sve studente koji zadovoljavaju uvjete novog Pravilnika.

Javni poziv za prikupljanje ponuda radi dodjele stipendija za akademsku godinu 2015/2016 i novi Pravilnik objavljeni su na stranicama Općine Tisno.

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: