Datum objave: 27. Listopad 2015

Županija će za ovu akademsku godinu stipendirati 21. studenta sa 600 kuna

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibensko-kninska županija raspisala je javni natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj godini 2015./16 za redovite učenike i studente s prebivalištem na području Šibensko-kninske županije. U ovoj školskoj, odnosno akademskoj godini, Županija će dodijelit ukupno 21 stipendiju.

Pet stipendija biti će dodijeljeno učenicima srednjih strukovnih škola upisanim u trogodišnje obrazovne programe za deficitarna zanimanja: kuhar/ica, konobar/ica, pekar/ica i slastičar/ka.
Osam stipendija dodijelit će se studentima I. godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, a to su prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: arhitektura, edukacijska rehabilitacija, elektrotehnika, energetska učinkovitost i obnovljivi izvori, farmacija, građevinarstvo, matematika, medicina, pedagogija, psihologija i socijalni rad. Također pet stipendija će biti dodijeljeno studentima viših godina sveučilišnih studija preddiplomskih, diplomskih ili integriranih preddiplomskih i diplomskih studija. Studentima stručnih studija dodijelit će se tri stipendije.
Uz to Županija u ovoj školskoj odnosno akademskoj godini nastavlja sa stipendiranjem 4 učenika i 44 studenata koji su uspješno završili školsku odnosno akademsku godinu. Učenička stipendija iznosi mjesečno 400 kuna a studentska 600 kuna, te se daju za razdoblje od deset mjeseci računajući od 01. rujna 2015. godine do 30. lipnja 2016. godine za učenike, odnosno od 1. listopada 2015. godine do 31. srpnja 2016. godine za studente.
Šibensko-kninska županija za stipendiranje učenika i studenata svake godine osigurava u proračunu sredstva iz svojih izvornih prihoda, ove godine osigurala je 410 tisuća kuna za finaciranje 9 učeničkih i 60 studentskih stipendija.

Od danas, prijavnica i uvjeti natječaja za dodjelu stipendija mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Šibensko-kninske županije, Šibenik, Trg Pavla Šubića I. br.2 (I kat, soba 19), radnim danom od 8 do 14 sati i na web stranici Šibensko-kninske županije: www.sibensko-kninska-zupanija.hr

 

Iz kategorije: Županija info