Datum objave: 13. Svibanj 2016

Predstavljen program u povodu obilježavanja Dana energetske učinkovitosti

Šibenik News
Šibenik News

U ponedjeljak, 16. svibnja,Šibensko-kninska županija u suradnji s Javnom ustanovom Razvojna agencija Šibensko-kninske županije obilježava Dan energetske učinkovitosti.

 

U 10 sati na Trgu Pavla Šubića I. (ispred zgrade županije) župan Goran Pauk dodijeliti će nagrade za najbolji likovni rad djeci i voditeljicama dječjih vrtića koji su sudjelovali u likovnom natječaju na temu „Sunce – izvor energije i života“.

 

Izložba odabranih radova moći će se pogledati u prostorijama Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije za vrijeme trajanja manifestacije Dan energetske učinkovitosti Šibensko-kninske županije.

 

U prostorijama Razvojne agencije na adresi Velimira Škorpika 6 u Šibeniku, s početkom u 11 sati održati će se serija predavanja na temu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja prisutne će upoznati s aktualnim natječajima i budućim planovima na području energetske učinkovitosti. Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavit će programe sufinanciranja mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije kako za javne ustanove, općine i gradove tako i za gospodarske subjekte i građane.

 

Između ostalog, Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija predstavit će kriterije za provedbu projekata energetske učinkovitosti, a cjelokupni program obogatit će izlaganje Društva inovatora Faust Vrančić na temu „Energetska učinkovitost pametnih gradova“ i predstavnika tvrtke Pelet Projekt na temu „Opskrba toplinske energije po ESCO modelu“.

 

Ovo događanje je jedinstvena prilika da svi zainteresirani direktno dobiju informaciju o mjerama energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije kojima naša županija obiluje, kao i o načinima i mogućnostima sufinanciranja tih mjera putem nacionalnih i EU fondova.
 

Iz kategorije: Županija info