Datum objave: 21. Svibanj 2016

U Murteru 42 mladih sudjeluje na međunarodnoj razmjeni

Šibenik News
Šibenik News

U Murteru se provodi međunarodna razmjena mladih pod nazivom „I am ready“ u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i međunarodnih partnera. Četrdeset dvoje mladih iz Turske, Portugala, Makedonije, Rumunjske, Bugarske i Hrvatske devet dana će sudjelovati na
međunarodnoj razmjeni mladih.


“I am READY” je razmjena mladih koja se provodi u Murteru u razdoblju od 14. do 23. svibnja,  Okuplja 42 mladih, nezaposlenih sudionika iz 6 zemalja koji su zainteresirani za razvijanje svojih kreativnih vještina koja će im poslužiti u budućnosti prilikom traženja posla.

 

Mladi iz Hrvatske, Makedonije, Portugala, Turske, Rumunjske i Bugarske će ujediniti svoje kreativne umove sudjelujući u kreativnim radionicama o plesu – latino plesovi, umjetničkim radionicama, radionicama izrade nakita, fotografskim radionicama, proširit će svoja znanja o pisanju životopisa, kako napisati dobro motivacijsko pismo, kako se ponašati na razgovoru za posao. Naučit će što je potrebno za započeti mala „start-up“ poduzeća, slušat će o uspješnim primjerima i imat će priliku iskoristi svoj puni kreativni potencijal za vrijeme radionica u područjima za koje imaju interes I talent.


Kao konačan rezultat sudionici će prakticirati svoje prezentacijske i organizacijske vještine, i imat će priliku organizirati događaj na lokalnom sajmu, gdje će lokalnom stanovništvu prezentirati umjetnička djela koja su izradili, razvijene slike, ručno izrađen nakit, te će izvesti ples.

 

Lokalni studenti će naučiti više o drugim zemljama, o tome kako mladi pokušavaju stvoriti vlastite karijere, načine za borbu protiv nezaposlenosti. Argonauta poziva sve zainteresirane da dođu na Lokalni sajam rukotvorina koji će se održati 21. svibnja u centru Murtera.

 

Sajam će biti otvoren od 11:00 sati. 


Osim udruge Argonauta iz Murtera na projektu sudjeluju partnerske organizacije: Kreator Kumanovo iz Makedonije, Budnost 2000 iz Bugarske, Experimentaculo iz Portugala, Konya Youth Centar iz Turske. Projekt “I am ready” financira Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu EU programa “Erasmus+”

Iz kategorije: Županija info