Datum objave: 18. Srpanj 2016

U sedam dana čak 30 prometnih diljem županije, u Šibeniku vozio s 2 promila alkohola u krvi

Šibenik News
Šibenik News

Protekli tjedan, od 11. do 17. srpnja na području Šibensko - kninske županije dogodilo se ukupno 30 prometnih nesreća. Utorak i subota pokazale su se najpogubnijim danima za vozače jer je tih dana bilo najviše prometnih nesreća, po šest svakog od navedenih dana.

 

Od ukupnog broja prometnih nesreća 11 je završilo s ozlijeđenim osobama, 19 s materijalnom štetom. Četiri osobe zadobile su teže ozljede, 11 su prošle s lakšim ozljedama. 

 

Statistika navodi kako se najviše prometnih nesreća dogodilo zbog nepropisnog skretanja (5), neprilagođene brzine kretanja vozila, nepoštivanje prednosti prolaska (4), vožnje na nedovoljnom razmaku, nepropisnog kretanja po kolniku (3), nepropisne vožnje unazad (2), nepoštivanje svjetlosnih i zvučnih znakova koji upozoravaju da se uređaj za zaustavljanje prometa na prijelazu ceste preko željezničke pruge spušta i nekorištenje pješačkog prijelaza (1).

 

U istom je periodu iz prometa isključeno 57 vozača te sedam vozila, poduzete su 382 mjere protiv počinitelja odnosno 85 odgovarajućih mjera zbog nedopuštene brzine, 54 zbog nekorištenja sigurnog pojasa, 39 zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja. 

 

U prošlu subotu, 16. srpnja, u Ulici Velimira Škorpika u Šibeniku, zatečen je stariji muškarac za volanom kultne Zastave 101 šibenskih registracijskih oznaka i to pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je 2,07 promila te je protiv vozača podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

 

 

 

Iz kategorije: Županija info