Datum objave: 15. Kolovoz 2016

Očekuje se lijepo vrijeme, ali i gužve na cestama prema unutrašnjosti

Šibenik News
Šibenik News

Blagdan Velike Gospe malotko će provesti doma da mu je svejedno kakvo vrijeme očekivati danas. S obzirom da je ovog ponedjeljka, 15. kolovoza, u 8 sati izmjereno 15 stupnjeva u Kninu te 18 Celzijevaca u Šibeniku, za očekivati je relativno izdržljivo vrijeme, temperaturno gledano.

 

- Na Jadranu ujutro burin, a danju do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 27 i 32 °C - obavještavaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, dodajući:

 

- Ponajviše na sjevernom Jadranu, ljudi vrlo osjetljivi na vrijeme osjećati manje teškoće u obliku nesanice ili malo lošijeg raspoloženjanego prethodnih dana, no i tamo će biti relativno povoljno.

 

S obzirom da je danas i zadnji dan produženog vikenda, očekuju se gužve na cestama prema unutrašnjosti Hrvatske pa Hrvatske autoceste imaju nekoliko savjeta.

 

-  Dulja čekanja moguća su na Lučkom (izlazak s autoceste A1/A6), Krčkom mostu, kao i na autocestama A4 Zagreb-Goričan, i A3 Bregana-Lipovac (naplata Zagreb-istok). Preporuka vozačima da za izlazak s autoceste A1, umjesto Lučkog, koriste naplatnu postaju Demerje gdje se, osim ENC-om, cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama, a subotom će biti omogućeno i gotovinsko plaćanje cestarine - poručuju iz HAC-a. 

 

 

Iz kategorije: Županija info