Datum objave: 19. Kolovoz 2016

Roko Antić zaželio sumještanima u Kistanjama sretan blagdan i civiliziranu proslavu

Šibenik News
Šibenik News

Jučer i danas pravoslavni vjernici obilježavaju Bogosloviju, blagdan Preobraženja Gospodnjeg. Tim povodom Policijska uprava šibensko - kninska pojačala je mjere nadzora budući da Bogoslovija, posebno kasnija fešta nerijetko prođe uz incidente. 

 

Roko Antić, zamjenik načelnika Općine Kistanje, ima poruku povodom večerašnjeg programa, a u njoj stoji ovo:

 

- Danas naši sumještani pravoslavne vjeroispovijesti slave blagdan Preobraženja Gospodnjeg. Kako je zadnjih godina ovaj vjerski blagdan prerastao u miting izljeva mržnje prema Hrvatskoj, uz brojne pojave četničkih elemenata, ne čudi stoga veliko policijsko osiguranje u centru mjesta. Želim im sretan blagdan, i da sve protekle u civiliziranom duhu i toleranciji. Da im ovaj blagdan pomogne da se preobraze u lojalne građane Republike Hrvatske. Gostima iz Srbije želim da se osjećaju bezbedno i da poštuju državu u koju su došli.  Posebno se u tom smislu ova moja želja odnosi na njihovog političkog lidera i mog prijatelja Milorada Pupovca.  Zdravi i veseli bili!!! - poručio im je Antić. 

 

Podsjetimo, danima unaprijed, šibensko - kninska Policijska uprava upozorila je na povećan nadzor.

 

- Kako bi sve proteklo bez izgreda, upućujemo građane da je zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimjerenoga sadržaja, zabranjeno je poticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, vjerskoj ili po drugoj osnovi) zabranjeno je i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda i da će se, sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti audio-video snimanje i fotografiranje javnog skupa - poručila je policija.

 

Iz kategorije: Županija info