Head 05
Datum objave: 16. Ožujak 2017

Grad Vodice financijski pomaže u realizaciji školskog projekta Vodički stakleni riton

Šibenik News
Šibenik News

Grad Vodice financijski će pomoći realizaciju školskog projekta Vodički stakleni riton kojim se Osnovna škola Vodice aktivno uključuje u očuvanje i valorizaciju vodičke kulturno povijesne baštine.


Posljednjih nekoliko godina Grad ulože značajna sredstava na istraživanje, konzervaciju i prezentaciju pronađenog materijala s Velike Mrdakovice i Velištaka, a od ove godine i istraživanja na još jednom arheološkom lokalitetu, Biskupiji. Time se, kao i uprizorenjima načina života na ovom području prije nešto više od 3000 godina u sklopu Ljetnih i Jesenskih bakanalija, lokalitet Velika Mrdakovica nastoji turistički valorizirati, ali i popularizirati, osobito među stanovnicima grada i probuditi svijest i ponos na baštinjena kulturno povijesna blaga.

 

Ovaj je školski projekt osmišljen s ciljem upoznavanja učenika s prirodnim obilježjima i povijesnim nasljeđem šireg prostora Vodica, načinom života liburnskog i rimskog razdoblja kako bi mogli aktivnije sudjelovati u očuvanju ukupne kulturne baštine te dugoročno pridonijeti razvoju kraja u kojem žive.

 

Projektom će biti obuhvaćeno šezdesetak učenika od drugog do osmog razreda i čak četrnaest nastavnika koji će kroz svoje predmete sudjelovati svatko na svoj specifičan način u oživljavanju liburnsko-rimskog lokaliteta. Time će se odgojiti mladi kulturni ljudi koji će znati cijeniti i čuvati svoju kulturno povijesnu baštinu.

 

Uz Osnovnu školu na ovom sveobuhvatnom vannastavnom projektu sudjeluju i vanjski suradnici: Pučko otvoreno učilište Vodice, Muzej grada Šibenika, Konzervatorski odjel Šibenik, Muzej antičkog stakla Zadar, Odjel za kulturnu i prirodnu baštinu NP Krka te Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj grada Šibenika.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3