Datum objave: 24. Ožujak 2017

JU NP Krka poziva na sedmi Susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika

Šibenik News
Šibenik News

Sedmi susret tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku održat će se u subotu, 25. ožujka, u 10 sati u Eko kampusu Puljane u Nacionalnom parku „Krka“.

 

 

Od 10 do 13 sati održat će se radionica s lokalnom zajednicom na temu Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz Nacionalni park „Krka“. Radionica je slobodna za sve poljoprivrednike i gospodarstvenike uz Krku, jedinice lokalne samouprave, lokalne akcijske grupe i udruge na širem području Nacionalnog parka „Krka“.

 

 

Priprema programa razvojnih projekata u lokalnim zajednicama uz NP „Krka“ dio je dugoročne strategije kojom bi se kroz razvoj projekata u narednim godinama postiglo osnaživanje lokalnog gospodarstva i ruralnog razvoja u sklopu Natura 2000 područja te stvorili preduvjeti za dugoročni razvoj, zaštitu i edukaciju.

 

 

Na 7. susretu nastavit će se razgovori s lokalnom zajednicom na užem i širem području Krke u cilju definiranja i konkretizacije razvojnih projekata. Zainteresirani sudionici za apliciranje na mjeru 6, podmjere 6.2 i 6.4 bit će raspoređeni u manje radne skupine po centrima zanimanja. Pobliže će se razgovarati o preduvjetima za prijave i pripremi potrebne dokumentacije. Zainteresiranim sudionicima bit će predstavljene i druge mjere koje su od posebnog interesa za lokalnu zajednicu uz Krku poput mjera razvoja, inovativnosti i udruživanja.

 

 

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ organizira susrete tradicijskih poljoprivrednih proizvođača i gospodarstvenika uz Krku u cilju edukacije i podrške kroz interaktivne radionice i predavanja. Radionice s naglaskom na razvoj tradicijskog poduzetništva u blizini Nacionalnog parka „Krka“ uspješno su održane tijekom 2014., 2015. i 2016. rezultat kojih je, primjerice, manifestacija Krkin zeleni stol.

 

 

U uvodnom dijelu 7. susreta bit će uručene zahvalnice sudionicima – izlagačima Krkinog zelenog stola koji su svojim nesebičnim doprinosom tijekom 2016. brojnim posjetiteljima NP „Krka“ predstavili dio bogate prirodne i kulturne tradicijske baštine. JU „NP Krka“ podržava trud čuvara baštine i veoma im je zahvalna na odazivu i sudjelovanju na Krkinom zelenom stolu koji je kao manifestacija organizirana kako bi pomogla u prezentaciji i plasiranju autohtonih lokalnih proizvoda.

Iz kategorije: Županija info