Datum objave: 24. Svibanj 2019

Župan Pauk dao 100 000 kuna iz županijskog proračuna za film "General"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor o sufinanciranju igranog filma i TV serije „General“ potpisao je danas šibensko - kninski župan Goran Pauk, nakon usvojenih I. izmjena i dopuna Proračuna za 2019. godinu, potpisao je danas .

Tim ugovorom Šibensko-kninska županija se obvezuje pružiti financijsku potporu u iznosu od 100 tisuća kuna projektu dugometražnog igranog filma i dramske televizijske serije „General“ scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka u proizvodnji Kiklop filma d.o.o. i Hrvatske televizije.

Tema igranog filma i TV serije je Domovinski rat, tema koju još uvijek naša kinematografija duguje velikom povijesnom činu stvaranja demokratske države Hrvatske, ostvarenju stoljetnog sna hrvatskog naroda. Dramaturška okosnica filma i TV serije je uzbudljiv i potresan ratni i životni put generala Ante Gotovine i njegove generacije hrvatskih branitelja. Upravo zbog toga se Šibensko-kninska županija uključila u sufinaciranje ovog projekta, a najviše zbog onih koji su zadužili nas i sve buduće generacije za slobodu koju danas baštinimo, a to su Hrvatski branitelji.

Podsjetimo se, snimanje filma dovršeno je u Šibeniku 30. siječnja ove godine, a naš Šibenčanin Goran Višnjić glumi generala Antu Gotovinu.

 


 

Iz kategorije: Županija info