Datum objave: 23. Prosinac 2019

KRIMINAL NA MURTERU / Trojac mulja s plovilima, izvanbroskimk motorim i nezakonitim papirima i oštetili dvije tvrtke za 1,12 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da su počinili 19 kaznenih djela, od kojih po jedna pronevjera i krađa, 2 prijevare, 10 krivotvorenja isprava i 5 ovjeravanja neistinitog sadržaja, sve na štetu trgovačkog društva sa sjedištem u Murteru i trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu i na štetu 51-godišnjaka i 40-godišnjaka policija je kazneno prijavila trojicu - 41-godišnjaka, 35-godišnjaka i 37-godišnjaka. Oštetili su ih za oko 1 milijun i 120 tisuća kuna.

"Osumnjičeni 41-godišnjak je u vremenu od 1. travnja 2018.g. do 31. siječnja 2019.g. u Murteru protupravno prisvojilo ukupno pet plovila s izvan brodskim motorima, koji su mu bili povjereni na radu od strane trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu. Potom je osumnjičeni 41-godišnjak u razdoblju od 24.srpnja 2018.g do 7. siječnja 2019. krivotvorio pet računa tog istog trgovačkog društva i to koristeći se skenerom, lažno na račune isprintao pečat trgovačkog društva i potpis direktorice tog društva tako da iz krivotvorenih računa proizlazi da je trgovačko društvo prodalo pet plovila s izvan brodskim motorima prema trgovačkom društvu iz Murtera, a koje račune je osumnjičeni koristio kao prave", ističe Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni 41-godišnjak u razdoblju od 26.srpnja 2018. g. do 14. siječnja 2019. g. počinio više krivotvorenja isprave na način da je krivotvorio pet računa društva iz Murtera tako da je koristio izvornik pečata društva, a navedeni krivotvoreni računi su se odnosili na fiktivnu prodaju pet plovila sa izvan brodskim motorima od strane društva iz Kornata prema osumnjičenom 35-godišnjaku i 47-godišnjakinji.

Osumnjičeni 35-godišnjak je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, tijekom prosinca 2018.g. i siječnja 2019.g. oštećenom 40-godišnjaku prodao tri plovila s izvanbrodskim motorom sve to za novčani iznos od oko 60 000 EUR-a,

Osumnjičeni 37-godišnjak je tijekom listopada 2018.g u Murteru sa suhog veza protupravno prisvojio plovilo trgovačkog društva iz Zagreba s izvan brodskim motorom, na koje okolnosti se provodi kriminalističko istraživanje.

Protiv osumnjičenih je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava

Iz kategorije: Crna kronika