Datum objave: 01. Lipanj 2020

UBOJSTVO U GAĆELEZIMA / Policija uhitila 35 - godišnjaka koji je uslijed fizičkog sukoba ubio svog 57 - godišnjeg susjeda u njegovoj kući

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je uhitila 35 - godišnjem muškarca iz Gaćeleze i osumnjičila ga za ubojstvo njegovog 57 - godišnjeg susjeda koje se dogodilo u subotu, 30. svibnja.

"Utvrđeno je da je osumnjičeni 30. svibnja oko 11 sati u Gaćelezima došao u kuću 57-godišnjeg susjeda, s kojim je u daljnjim rodbinskim odnosima. Među njima je, zbog još uvijek neutvrđenih razloga, došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba u kojemu su jedan drugom nanijeli više tjelesnih ozljeda po glavi i tijelu. Potom je osumnjičenik, u namjeri da ga ubije, 57-godišnjaku u predjelu leđa zadao smrtonosnu ubodnu ozljedu oštrim predmetom, od koje je 57-godišnjak na mjestu događaja preminuo, dok je osumnjičeni lakše ozlijeđen"; kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Stanovnici Gaćeleza su za 24 sata ispričali kako je ubijeni Ljubo bio duša od čovjeka, da je bio bolestan i siromašan, neoženjen i sam, te da ga se zatvorenik "uhvatio" nakon puštanja iz zatvora u kojem je bio tri godine. Bili su zajedno kad bi preuzimali kruh i namirnice iz kombija koji dovozi potrepštine u Gaćeleze jer trgovina ne radi. Ljubo je nekoć, kažu, igrao nogomet i bio talentiran igrač, ali se povukao u samoću već dobrih 20 godina. Otada je živio sam jer su mu roditelji umrli, vjerojatno preživljavajući na socijalnoj pomoći, a viđali su ga kako kopa vrt ispred kuće. Nije ni šetao selom. Za ubojicu mještani kažu da je zločest čovjek, da je napadao ljude u Rijeci i da je nedavno zapalio svoju ćeliju u šibenskom zatvoru, ali da razumiju da i takav čovjek izađe na slobodu nakon što odradi svoj dug u zatvoru. Neki čak sumnjaju da je ubijenog tjerao na kriminal, ali se slažu i da mu život nije bio lak. 

- On je s majkom otišao u Srbiju pred rat. Imao je tada šest godina, a majka mu je umrla ubrzo nakon toga. Djetinjstvo je proveo po domovima i ubrzo se uvalio u kriminal. U Srbiju mu je zabranjen povratak, ima zabranu ulaska u tu zemlju, jer je nešto gadno skrivio, priča se i da je tamo ubio nekog. Hrvatski je državljanin pa je završio tu kod nas, a u Gaćeleze dođe u razdobljima kad nije u zatvoru. Bavio se prijevarama, napadima na pravosudne policajce, a nama je u selu ulio strah u kosti. Čuo sam da su pravosudni policajci iz Rijeke tražili njegov premještaj jer ih je lažno optuživao pa su im udovoljili i zato je završio u Šibeniku. Bilo je samo pitanje dana da se dogodi ovako nešto – kazuju mještani.

Prvog dana 2020. godine, dok je još služio kaznu u šibenskom zatvoru, zapalio je madrac u ćeliji. U trenutku požara bio je sam. Pravosudni policajci vidjeli su dim te su ga brzo, neozlijeđenog, izvukli.

Problematičnog zatvorenika, potom su kaznili poslavši ga na jedan dan u “gumenjaru”. Riječ je o posebnoj prostoriji u kojoj su zidovi obloženi specijalnim materijalom kako bi se onemogućilo da se zatvorenik sam ozlijedi. Neslužbeno doznajemo kako je osumnjičeni, koji je do sada izazvao niz incidenata u zatvorima, bio više puta premještan iz soba. Zbog jednog od incidenata odredili su mu stegovne mjere. Oduzeli su mu televizor i još neke povlastice te je, vjerojatno iznerviran time, posegao za vatrom. Podsjećamo, krajem 2015. kod njega su u zatvoru našli mobitel. On je potom jednog pravosudnog policajca optužio da mu ga je dao za novac, piše Šibenik IN.

Iz kategorije: Crna kronika