Datum objave: 28. Srpanj 2020

TEŠKA PROMETNA NESREĆA / 90 - godišnji vozač na Brodarici naletio autom na 43 - godišnjaka koji je neoprezno na električnom romobilu prelazio magistralu

Diana Ferić
Diana Ferić

Teške, po život opasne ozlijede zadobio je 43 - godišnjak koji je jučer, neoprezno na električnom romobilu prelazi magistralu na Brodarici i na kojeg je u tom trenutku naleti 90 - godišnji vozač s vozilom Nissan micra. Prevezen je u Klinički bolnički centar u Split, a policija je utvrdila de je on skrivio nesreću pa će protiv njega podnijeti Obvezni prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

"Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 43-godišnjak upravljajući električnim romobilom, krećući se u Brodarici asfaltom površinom s istočne strane kolnika državne ceste D8, počeo prelaziti kolnik državne ceste, a da se prethodno, prije stupanja na kolnik, nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. U tom trenutku na istočnoj prometnoj traci kolnika na njega je prednjim dijelom naletio osobni automobil Nissan micra, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 90-godišnji vozač. Tom prilikom od siline udara vozila pješak tijelom udara o prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila, nakon toga s romobilom biva odbačen prema naprijed i potom pada na kolnik", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izvješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika