Datum objave: 10. Kolovoz 2020

POMORSKA NESREĆA KOD KORNATA / Krivac je vozač gumenog glisera u koji je udaruio jet - ski, jedna osoba teško ozlijeđena

Diana Ferić
Diana Ferić

Tešku pomorsku nesreću koja se dogodila jučer kod otoka Kornat, kada su se sudarili gumeni gliser i skuter skrivio je 33 godišnji vozač gumenjaka, kako je jutros, nakon očevida priopćila policija. Osumnjičili su ga za ugrožavanje posebnih vrsta prometa.

"On je 9. kolovoza oko 8.30 sati kod otoka Kornat, između uvale Vrulje i otočića Bisagica, vozio gumenjak brzinom većom od 10 čvorova. U bočnu stranu gumenog čamca udario je vodeni skuter, kojim je upravljao 40-godišnjak. Vozač gumnjaka je instiktivno krenuo u svoju desnu stranu kako bi se odmakao od vodenog skutera. Nakon udara vozač vodenog skutera je pao u more pri čemu je zadobio teške tjelesne ozlijede od elise izvanbrodskog motora", kaže Marica Kosor glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Odmah nakon sudara organiziran je hitan medicinski transport ozlijeđenog voditelja jet-skia.

U sudaru je voditelj jet-skia zadobio tešku ozljedu noge, sa krvarenjem, koju su mu do dolaska liječnika djelomično sanirali dojavitelja i prisutni očevidci, nakon što je izvučen na obalu uvale Vrulja.

Obavijest o toj nesreći primila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 08.44h, posredstvom Županijskoga dojavnog centra ŽC112 Zadar.

Slijedom zaprimljenog poziva iz MRCC Rijeka pokrenuta je koordinirana spasilačka akcija u suradnji sa Lučkom kapetanijom Šibenik, Operativno – kriminalističkim centrom Policijske uprave Šibensko - kninske i Postajom pomorske i aerodromske policije Šibenik.

S obzirom na težinu ozljeda unesrećenoga je dojavitelj vlastitim plovilom prevezao do obližnje uvale Opat, na otoku Kornatu, kamo je odmah angažirano policijsko plovilo sa liječničkom pratnjom, koje je isplovilo iz Tribunja te su unesrećenoga preuzeli u 09.55h i prevezli u Tribunj, odakle je ozlijeđeni preuzet od djelatnika Hitne medicinske pomoći Šibenik u daljnje medicinsko postupanje, u Općoj bolnici Šibenik.

Iz kategorije: Crna kronika