Datum objave: 31. Siječanj 2021

OČEVID ČETVEROSTRUKOG UBOJSTVA / Policija jutros priopćila samo već poznate detalje jer očevid još traje, utvrđuju motiv ubojstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava šibensko - kninska izvijestila je jutros kronološki  o jučerašnjjim tragičnim događajima u Šibeniku i Vodicama kada je nekadašnji šibenski poduzetnik Branko Koloper ubio četvero ljudi i to stečajnu upraviteljicu nad njegovom tvrtkom Matkol Radojku Danek i njezina supruga Maria, Tonija Šparadu i potom u Vodicama direktora domaćeg trgovačkog lanca Djelo Tedija Slamića. Za sada su iznijeli samo već poznate detalje, jer očevid još traje, a za sutra su najavili konferenciju za novinare.

U priopćenju stoji:

Policijska uprava šibensko-kninska zaprimila je u 12:56 sati dojavu da je u Vodicama, u vozilu pored ceste pronađen mrtav muškarac. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu.

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku tri mrtve osobe, dva muškarca i žena, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Obavljenim radnjama očevida utvrđeno je da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, a za koje je utvrđeno da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.

S obzirom na odmah prikupljena saznanja o mogućem počinitelju kaznenih djela, raspisana je potraga za počiniteljem i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda Karoq sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF. Također je cijeli operativni sastav šibenske policije zajedno sa Policijskim upravama zadarskom i splitsko-dalmatinskom uspostavio kontrolne punktove na ulazima/izlazima radi detekcije i pronalaska počinitelja.

 Tijekom obavljanja radnji očevida na oba mjesta pronalaska mrtvih tijela, kojima je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika, u 18,22 sati dobili smo dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga kao i mrtvo tijelo osobe osumnjičene za počinjenje kaznenih djela, 57-godišnjaka

 Mrtva tijela svih osoba je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti, a korištena vozila su prebačena u krug Policijske uprave gdje će se tijekom dana obavljati radnje očevida.

Također, tijekom dana policijski službenici će obaviti niz dodatnih mjera i radnji kako bi povezali sve događaje koji su prethodili počinjenju kaznenih djela, a nakon čega će se utvrditi što je bio motiv počinitelja.

O svim novim saznanjima obavijestit ćemo vas tijekom sutrašnjeg dana na konferenciji za medije, o vremenu i mjestu ćete biti pravovremeno obaviješteni.      

Iz kategorije: Crna kronika