Datum objave: 01. Ožujak 2021

PRITVOREN POLICAJAC / Prevario ženu za oko 35 000 kuna, a u dva stana skrivao oružje i streljivo

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijski službenik PU šibensko - kninske  osumnjičen je za prijevaru, nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavu oružja ili eksplozivnih tvari te sprječavanje dokazivanja nakon što je u Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, dovršeno nad njim  kriminalističko istraživanje kao i nad 28-godišnjakom osumnjičenim za sprječavanje dokazivanja.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni policijski službenik tijekom 2017. i 2018.g. na ime oštećene 42-godišnjakinje putem online kupovine sklopio pretplatnički ugovor sa dva telekom operatera uz kupnju mobilnih i drugih uređaja, a oštećenu je doveo u zabludu da će snositi mjesečne troškove što nije učinio i na takav način je sebi pribavio protupravnu imovinsku korist od 31.155 kuna. Nadalje, temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku pretraženi su stanovi osumnjičenika kojom prilikom je pronađena razna dokumentacija kao i automatska puška te 119 komada streljiva. Tijekom postupanja osumnjičeni policijski službenik je zatajio da posjeduje i ključ drugog stana koji je trebalo pretražiti što je iskoristio 28-godišnjak pokušavajući  uništiti dokumentaciju kojom se dokazuje počinjenje prijevare u čemu u čemu su  ga spriječili policijski službenici",  kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.  

Iz kategorije: Crna kronika