Datum objave: 29. Ožujak 2021

OČEVID POKAZAO / Željezničku nesreću kod Uzdolja skrivio traktorist koji je nepropisno prelazio preko željezničke pruge

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedna je osoba ozlijeđena i to lakše u jučerašnjoj željezničkoj nesreći koja se dogodila kod Uzdolja, na cesti prema  Šibenik - Kninu. Riječ je o 55 - godišnjem strojovođi vlaka koji je naletio na teretno vozilo.

"Do prometne nesreće je došlo kada je 50-godišnji srpski državljanin, upravljajući traktorom s priključnim vozilom, krećući se prilaznom cestom od tvornice „Knauf“ prema državnoj cesti D-33, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge na istoj razini na kojem nema uređaja za zatvaranje prometa ni uređaja za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka, nije zaustavio svoje vozilo na znak obaveznog zaustavljanja „STOP“ i „Andrijin križ“, kako bi se uvjerio da prugom ne nailazi vlak ili neko drugo vozilo koje se kreće po tračnicama. U tom trenutku na prikolicu je naletio putnički vlak. Od udara je strojovođa zadobio lakše tjelesne ozljede, a promet je bio obustavljen do 20,20 sati", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Protiv 50-godišnjeg vozača će, zbog počinjenog prekršaja, biti podnesen Obvezni prekršajni nalog dok će o prometnoj nesreći, obzirom na nastalu materijalnu štetu, biti podneseno i Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

 

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Iz kategorije: Crna kronika