Datum objave: 06. Travanj 2021

PRIOPĆENI DETALJI TEŠKE PROMETNE NESREĆE U BORAJI / Vozač i suvozačica automobila koji nije skrivio nesreću koja se dogodila u Boraju teško ozlijeđeni, dijete prošlo s lakšim ozljedama

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije osobe zadobile su teške, po život opasne ozlijede  u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, na Uskrs, oko 19 sati kod mjesta Podine dok su lakše ozlijede zadobili dijete kao putnik u automobili u kojem su vozač i suvozačica teško ozlijeđeni   te 24-godišnjii vozač i 20-godišnja putnica u drugom automobilu, priopćila je u utorak PU šibensko - kninska.

"Do prometne nesreće je došlo kada 24-godišnji vozač osobnog automobila Volvo varaždinskih registarskih oznaka, krećući se državnom cestom iz smjera Boraje u smjeru Vrpolja, dolaskom do raskrižja sa cestom za zaseok Podine, u nepreglednom desnom zavoju preko neisprekidane središnje uzdužne linije, pretjecao vozilo ispred sebe. Zbog neprilagođene brzine gubi nadzor nad vozilom i u zanošenju prelazi u prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera uslijed te se sudara s nadolazećim osobnim automobilom Toyota auris, splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 72-godišnji vozač. Od siline udara vozilo varaždinskih registarskih oznaka se odbija i u rotiranju po kolniku udara u kameno zemljani zasjek, pri čemu oštećuje metalnu žičanu ogradu vlasništvo Hrvatskih cesta gdje se i zaustavlja. Sve ozlijeđene osobe su radi pružanja liječničke pomoći kolima hitne pomoći prevezene u Opću bolnicu Šibenik", stoji u tom priopćenju.

Državna cesta  je u vremenu od 19,20 do 20,40 sati bila zatvorena za sav promet.

Protiv 24-godišnjeg vozača će zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.   

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Iz kategorije: Crna kronika