Datum objave: 06. Svibanj 2021

VOZAČ VOZILA HITNE POMOĆI SKRIVIO PROMETNU NESREĆU / Imao je upaljene svjetlosne i zvučne signale na vozilo, ali se nije zaustavio na crveno svjetlo

Diana Ferić
Diana Ferić

Prometnu nesreću     koja se dogodila danas u 9.40 u Njivicama na raskrižju kod SuperNove skrivio je ipak vozač vozila Hitne medicinske pomoći, kako je danas poslijepodne priopćila policija. Teške tjelesne ozljede zadobile su tri osobe, dvije su lakše ozlijeđene dok su u nesreći sudjelovala tri osobna automobila i vozilo Hitne medicinske pomoći. Na crveno svijetlo se morao zaustaviti jer  u vozili nije bilo unesrećenih nego su tek išli na intervenciju.

Do prometne nesreće došlo je tako što je 60-godišnjak, upravljajući specijalnim osobnim vozilom Ford šibenskih registarskih oznaka, kao vozač vozila Hitne medicinske pomoći, na kojem su bili upaljeni svjetlosni i zvučni signali, krećući se iz pravca Šibenika u pravcu Vodica, dolaskom do semaforiziranog raskrižja koje je radilo automatski i ispravno, nije zaustavio vozilo na znak crvenog svjetla za svoj smjer kretanja već je nastavio vožnju i ušao u raskrižje. Udario je u osobno vozilo Volkswagen koje je na zeleno svjetlo skretalo ulijevo, a kojim je upravljao 82-godišnjak. Od udara se vozilo Hitne pomoći odbilo u osobno vozilo Renault osječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, a koje je dolazilo iz suprotnog smjera te je nakon tog udara skrenulo na zemljanu površinu i nakon prevrtanja se zaustavilo na razini nižoj od razine kolnika. Osobno vozilo Renault od udara se odbilo unatrag u osobno vozilo Mazda, njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnjak. Od prvotnog sudara kao i sekundarnih udara osim materijalne štete na vozilima teže su ozlijeđeni vozač Hitne pomoći, vozač osobnog automobila Volkswagen te 23-godišnja putnica iz vozila Hitne pomoći dok je 25-godišnji putnik iz vozila Hitne pomoći lakše ozlijeđen, a svima im je pružena pomoć u Općoj bolnici u Šibeniku. Na liječenju u Općoj bolnici Šibenik su zadržani vozač Volkswagena i putnik iz vozila Hitne pomoći", priopćila je PU šibensko - kninska.

Protiv 60-godišnjaka, vozača Hitne pomoći, zbog izazivanja prometne nesreće, bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika