Datum objave: 31. Svibanj 2021

PROMETNA NESREĆA KOD VRPOLJA / Vozač teretnjaka ilegalno prevozio migrante iz Turske, devetero ih je ozlijeđeno

Diana Ferić
Diana Ferić

Vozač teretnog vozila zagrebačkih registracijskih oznaka, koji je jučer rano ujutro skrivio prometnu nesrećui na auto cesti A1 kod mjesta Vrpolje, prevozio je ilegalno 11 migranata iz Turske od kojih je četvero teško, a petero lakše ozlijeđeno u toj nesreći, kako je danas priopćila PU šibensko - kninska. Vozač je pritvoren.

Očevidom je utvrđeno kako je 26-godišnjak upravljao teretnim automobilom marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se iz smjera Splita u smjeru Zagreba. Dolaskom do mjesta Vrpolje, nije se kretao sredinom prometne trake, već je vozilom prešao preko prometne trake za zaustavljanje u nuždi te desnim kotačem udario u betonski ivičnjak. Tada je izletio izvan ruba kolnika, vratio se na kolnički trak te u zanošenju ponovo izletio izvan ruba kolnika, gdje je udario u kameni zasjek.  

Dolaskom policijskih službenika na mjesto nesreće, pored teretnog vozila Fiat kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin, zatečeno je 11 stranih državljana.

Provedenom liječničkom obradom u Općoj bolnici u Šibeniku utvrđeno je kako su ukupno 4 osobe teško ozlijeđene, a pet lakše.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 26-godišnji vozač teretnog vozila počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće kao i da je iz koristoljublja turskim državljanima omogućio kretanje u RH i time počinio kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

FOTO/ Hrvoje Jelavić, Pixell

Iz kategorije: Crna kronika