Datum objave: 21. Lipanj 2021

CRNA STATISTIKA / MUP upozorava - U Hrvatskoj je u tjedan dana na cestama poginulo sedam motociklista

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Zagrebu su sinoć ljudi palili svijeće na Zagrebačkoj aveniji. Na mjestu na kojem se jučer dogodila stravična nesreća u kojoj su poginuli motociklist i biciklist.

Zastrašujuć je i podatak da je u proteklih tjedan dana na hrvatskim cestama poginulo sedam  motociklista.

Crni je niz krenuo 13. lipnja, smrću 30-godišnjeg motociklista kod Ivanić-Grada.

"Danas, 13. lipnja nedugo iza ponoći u Posavskim Bregima u Dugoselskoj ulici 30-godišnjak je upravljao motociklom marke KTM zagrebačkih registarskih oznaka te je izgubio nadzor nad upravljačem i sletio s kolnika. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 30-godišnjak. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku", objavila je tada policija.

Dan kasnije - nova smrt motociklista.

 

U teškoj nesreći koja se u nedjelju u 21:10 dogodila na DC-08 između Murvice Gornje i Murvice Donje nedaleko od Zadra poginuo je 52-godišnji vozač motocikla, hrvatski državljanin

Policija osnovano sumnja da je 52-godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka, koji je vozio iz smjera Posedarja prema Zadru, pretjecao osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 50-godišnjak. U tom trenutku na lijevoj prometnoj traci, namijenjenoj za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udario je u prednji dio osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 28-godišnjak.

Nakon udara, osobni automobil zadarskih oznaka nastavio je nekontrolirano kretanje u smjeru Posedarja te se zaustavio izvan kolnika, a vozač motocikla pao je također izvan kolnika. Prilikom udara dijelovi motocikla i osobnog automobila oštetili su osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka i drugi motocikl zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak, a koji se kretao iza 52-godišnjeg vozača motocikla, uslijed čega je 19-godišnjak, zajedno s motociklom, sletio s ceste, pao s motocikla te se zaustavio u niskom raslinju.

Vozač motocikla, 52-godišnji muškarac, preminuo je na mjestu nesreće, dok je 28-godišnjeg vozača osobnog automobila i 19-godišnjeg vozača motocikla Hitna medicinska pomoć prevezla u Opću bolnicu Zadar gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede.

Kasnije se ispostavilo kako su u nesreći sudjelovali otac i sin koji su se vraćali s Grobnika. Obojica su bili na motociklima. Otac je poginuo, a sin je teško ozlijeđen.

 

Niz nesreća s najgorim posljedicama po motocikliste nastavio se i sljedećeg dana.

15. lipnja u 5:55 u Čakovcu se dogodila teška prometna nesreća u kojoj je poginuo 50-godišnji motociklist.

Do nesreće je došlo u Ulici Vladimira Nazora kada je 47-godišnja vozačica automobila prilikom skretanja ulijevo oduzela prednost motociklistu, nakon čega je došlo do sudara.

Motociklist je pao na kolnik i na mjestu preminuo od teških ozljeda.

Istog su dana u nesreći u Istri poginula dva motociklista. Nesreća se dogodila na cesti Rovinj - Kanfanar. Poginula su dva mladića, prijatelja.

Do nesreće je došlo kod čvora Okreti na Istarskom ipsilonu, gdje su se sudarili motocikl i automobil. Odmah nakon sudara oba vozila su se zapalila, pri čemu je automobil izgorio do neprepoznatljivosti.

U sudaru je poginuo 28-godišnji muškarac iz Rovinja koji je upravljao motociklom, a policija je pregledom šireg područja nesreće u travi 30-ak metara od mjesta nesreće pronašla i drugo tijelo. Radilo se o 25-godišnjem suvozaču s motocikla. Portal IstraIN neslužbeno je doznao da su poginuli 28-godišnji mladić iz Rovinja i njegov prijatelj.

Policija navodi da su se 28-godišnji vozač motocikla Yamaha, pulske registracije, i njegov 25-godišnji suvozač kretali cestom iz Rovinja prema Kanfanaru.

"U jednom trenutku motocikl je udario u bočnu stranu automobila Hyundai, pulske registarske oznake, kojim je ispred motocikla u istom smjeru upravljala 24-godišnjakinja. Od siline udarca vozila su sletjela van kolnika i zapalila se", navodi se u izvješću PU istarske.

U nesreći su smrtno stradali 28-godišnjak i 25-godišnjak koji su se nalazili na motoru te su njihova tijela prevezena na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

Vozačica automobila prevezena je u pulsku bolnicu zbog zadobivenih težih ozljeda te je zadržana na liječenju, dok njen 27-godišnji suvozač nije zadobio ozljede.

18. lipnja dogodila se još jedna nesreća u kojoj je poginuo motociklist, ovaj put u samom Ivanić-Gradu. 

Oko 14:20 došlo je do nesreće u kojoj su sudjelovali osobni automobil i motocikl, javlja policija.

Nesreća se dogodila u mjestu Obedišće, Ivanić-Grad, u Zagrebačkoj ulici kraj broja 43. 

Motociklist je preminuo na mjestu događaja.

 
Iz kategorije: Crna kronika