Datum objave: 21. Lipanj 2021

PROMETNA KONTROLA / Devet vozača na šibenskim cestama privedeno na Prekršajni sud, jedan je vozio motor s 2,03 g/kg alkohola u organizmu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog vožnje motocikla Yamaha u pijanom stanju policija je 15. lipnja u 18,20 sati u Srimi uhitila 39 - godišnjaka sa splitskog područja i uz Optužni prijedlog privela  na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku. Izmjereno mu je  2,03 g/kg alkohola u organizmu.

U proteklom tjednu Postaja prometne policije u Šibeniku je zbog počinjenja različitih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhitila  i na žurni postupak na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku privela još osam  osoba

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u razdoblju u od 14. do 20. lipnja ove godine  na području Policijske uprave šibensko-kninske dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih 4 s 4 teško i 2 lakše ozlijeđene osobe i 12 s materijalnom štetom.

Većina prometnih nesreća se dogodila na području Šibenika i Vodica, odnosno njih 13, od kojih 3 s 4 teže i 1 lakše ozlijeđenom osobom te 10 s materijalnom štetom. Na području Knina dogodila se 1 prometna nesreća s 1 teže ozlijeđenom osobom, dok su se na području Drniša dogodile 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila – 10 i nepoštivanje prednosti prolaska – 6.

U proteklom tjednu utvrđena je i sankcionirano ukupno 245 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (160), nekorištenje sigurnosnog pojasa (44), upravljanje pod utjecajem alkohola (10), nepropisno uključivanje/isključivanje (10) i dr., a ujedno je iz prometa isključeno 27 vozača i 8 vozila.

Po prekoračenju brzine vožnje dva su rekordera - 16. lipnja u 16 sati 49-godišnjak  je brzinom od  221 km/h upravljao osobnim automobilom Audi zagrebačkih registarskih oznaka. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 6.000 kuna. 19. lipnja u 13.52 sati zaustavljen je 30-godišnjak koji je upravljao je osobnim automobilom Audi zagrebačkih registarskih oznaka brzinom od 201 km/h. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 6.000 kuna.

Iz kategorije: Crna kronika