Datum objave: 16. Srpanj 2021

"PAO" PLJAČKAŠ / Policija uhitila 47 - godišnjaka koji je počinio nekoliko razbojničkih djela u Šibeniku i Murteru

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 47 - godišnjim muškarcem policija je utvrdila kako je počinio tri kaznena djela radi pribavljanja materijalne koristi i osumnjičila ga za drsku krađu, pokušaj razbojništva i razbojništvo.

Sumnjiče ga da je 11. srpnja oko 17 sati u Šibeniku na drzak način, nakon kraće prepirke s oštećenim 39-godišnjakom koji se nalazio u svom osobnom automobilu, provukao ruku kroz prozor, istrgnuo ključeve iz brave automobila te iz pretinca oštećenom ukrao 200 kuna i mobilni telefon oštetivši ga za 1.500 kuna,

Nadalje 12. srpnja oko 14,10 sati u Murteru osumnjičeni je u trgovini sa sjedištem u Omišu uzeo artikle manje vrijednosti i došao do kase gdje je prvo odgurnuo 24-godišnju zaposlenicu i zatim, prijeteći joj, zatražio 1.000 kuna iz kase. u Tome nije uspio jer je oštećena počela dozivati druge zaposlenice nakon čega se udaljio,

Istog dana, također u Murteru osumnjičeni je u poslovnici sportske kladionice sa sjedištem u Zagrebu, prekrivajući lice majicom, prijeteći, od 37-godišnje zaposlenice zatražio 1.000 kuna koje mu je ona i predala zbog straha za svoj život.

Tijekom provođenja kriminalističkog istraživanja pronađena je odjeća koju je osumnjičeni nosio tijekom počinjenja kaznenih djela kao i ukradeni mobilni telefon.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika
Označeno u: