Datum objave: 18. Rujan 2021

CRNO / Nijemac na cesti Tribunj – Ivinj vozeći prebrzo izgubio nadzor nad svojim BMW-om i ubio dvoje Slovaka na električnim biciklima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šezdesetdevetogodišnji Nijemac na cesti Tribunj – Ivinj jučer je oko 11 sati svojim BMW-om ubio dvoje Slovaka koji su vozili električne bicikle. Muškarca (69) i ženu (71) vozač MBW-a je doslovno pomeo s ceste. Prema priopćenju policije Nijemac je vozio prebrzo. Nije poštivao propise i nije vožnju prilagodio nepreglednoj i od kiše mokroj cesti. U zavoju je izgubi nadzor nad vozilo koje se zanijelo i proklizalo u u suprotnu prometnu traku i udara u nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljao 69-godišnji slovački državljanin. Nakon što je pomeo prvog biciklistu BMW se nakon udara u suhozid zarotirao i udario drugi nadolazeći bicikl na električni pogon CTM kojim je upravljala 71-godišnja slovačka državljanka. Od siline udara oboje biciklista su pali na tlo dok je automobil nakon udara u drugi bicikl ponovno udario u isti suhozid gdje se i zaustavio. Ozlijeđeni biciklisti su prevezeni u Opću bolnicu Šibenik gdje im je pružana liječnička pomoć, ali zbog težine zadobivenih ozljeda oboje su preminuli.
Vozač BMW-a je, zbog izazivanja prometne nesreće, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika