Datum objave: 25. Listopad 2021

PROMET / U dvjema prometnim nesrećama kod Žaborića ozlijeđena dvojica motociklista

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dvojica motociklista ozlijeđena je u dvije prometne nesreće koje su se proteklog vikenda dogodile u Žaboriću.

Prva prometna nessreća dogodila se 23. listopada oko 16 sati na cesti D-8 u Žaboriću

Do prometne nesreće je došlo kada se 34-godišnjaku dok je upravljao motociklom BMW zagrebačkih registarskih oznaka, u lijevom nepreglednom zavoju pokvario motocikl. Izgubio je kontrolu nad motociklom i u nekontroliranoj vožnji izletio izvan ruba kolnika, udario u kameni zasjek i pao na tlo zajedno s motociklom. Zbog zadobivenih ozljeda vozač je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku

U prometnoj nesreći koja se 24. listopada oko 15 sati sati dogodila na cesti D-8 u Žaboriću također je teže ozlijeđen motociklist.

Do nesreće je došlo zbog toga što 75-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Suzuki šibenskih registarskih oznaka, prilikom uključivanja u promet na državnu cestu D-8 u smjeru sjevera, nije propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Sudario se s motociklom Ducati splitskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnjak. Motociklist je od udara pao na cestu. Utvrđeno je da motociklist nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste Zbog zadobivenih ozljeda vozač je nakon pružene pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušten na kućnu njegu.

Protiv 75-godišnjeg vozača će, zbog izazivanja prometne nesreće, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv vozača motocikla, zbog počinjenog prekršaja, bit će podnesen Obvezni prekršajni nalog.

Iz kategorije: Crna kronika