Datum objave: 23. Studeni 2021

VARALI NEMOĆNE I STARE / Policija uhitila četvorku koja je varala s nekretninama i zaradila gotovo 200 000 eura

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske, Policijske postaje Šibenik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakinjom, 42-godišnjakom, 47-godišnjakom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje triju prijevara, triju pokušaja prijevare kao i dva krivotvorenja isprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni u vremenskom periodu od srpnja 2020. do rujna 2021. godine na području Šibenika i Žaborića radi pribavljanja materijalne koristi, s prijevarnom namjerom uvjerili pet osoba kako će ih zastupati u rješavanju pravnih stvari prilikom poslova kupoprodaje njihovih nekretnina, a koristeći se manipulacijama te iskorištavajući njihova loša zdravstvena stanja ili životne okolnosti.

Osumnjičenici su na različite načine oštećene osobe dovodili u zabludu i lažno prikazivali činjenice vezane uz pravni, zemljišno-knjižni status njihovih nekretnina, krivotvorili pojedine dokumente (Ugovor o darovanju, Ugovor o kupoprodaji nekretnine), zloupotrebljavali njihov odnos povjerenja te ih na taj način naveli da pristanu na radnje na koje inače ne bi pristali da su bili upoznati sa stvarnim stanjem. Osumnjičenici su preuzimali punomoć za kupoprodaju nekretnina koje su oštećeni posjedovali te bi kasnije iste nekretnine preprodali i na takav način sebi pribavili materijalnu korist od najmanje 185 tisuća eura. Također su pokušali i u ime jedne oštećene podignuti novac kojeg posjeduje na banci. 

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika