Sidebar Menu

Datum objave: 30. Siječanj 2022

Policija spriječila sukobe uoči utakmice „Šibenik” – „Hajduk”. Uhićena su 24 pripadnika šibenske i splitske navijačke skupine.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pravodobnim reagiranjem policijskih službenika spriječen je mogući sukob pripadnika navijačkih skupina uoči jučerašnje nogometne utakmice HNK „Šibenik” – NK „Hajduk” te je tom prilikom, priopćila je Policijska uprava šibensko-kninska, uhićeno 13 pripadnika domaće šibenske i 11 pripadnika gostujuće splitske navijačke skupine. Trojica pripadnika gostujuće navijačke skupine uhićena su zbog počinjenja prekršaja protiv javnog reda i mira - uriniranja na javnom mjestu, pijanstva i bacanja predmeta prema policijskim službenicima. Na ulazu u stadion kod pripadnika gostujuće navijačke skupine pronađeno je 12 komada raznih pirotehničkih sredstava. Policijski službenici, kaže se u priopćenju, u nekoliko navrata preventivno su postupali prema domaćim i gostujućim navijačima izvan zone stadiona i na ulazu na stadion. Kod dvojice pripadnika domaćih navijača pronađeno je jedno pirotehničko sredstvo i manja količina droge marihuane.
Sve osobe zatečene u prekršaju, kaže se u priopćenju, dovedene su u prostorije policije, nad njima je provedena prekršajna obrada zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona protiv javnog reda i mira i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Dvojica privedenih će uz Optužni prijedlog biti privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku dok su ostali po završetku nogometne utakmice pušteni.

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.