Datum objave: 28. Ožujak 2022

PROMET / Dvadesetogodišnjak vozio BMV brzinom većom od 200 km /h, 25 - godišnjak vozio bez dozvole neregistriran auto...

Stanko Ferić
Stanko Ferić
Šibenska policija je u kontroli prometa proteklog tjedna utvrdila nekoliko vrlo teškim prometnih prekršaja, a posebno se ističe 25 godišnjak kojeg su zaustavili 26. ožujka oko 15,30 sati u Vodicama. Vozio je osobni automobil Mercedes bez registarskih oznaka, bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola. Uz sve to  automobil je  bio odjavljen i isteklo mu je vrijeme trajanja tehničkog pregleda. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku.
 
Dan ranije, 25 ožujka u 20,50 sati u Vodicama zaustavljen je 59-godišnjak u osobnom automobilu Renault koji nije koristio sigurnosni pojas. Izmjerena mu je koncentracija od 1,71 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola,
 
Nadalje, 27. ožujka oko 1,05 sati u Šibeniku zaustavljen je osobni automobil Ford slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 43-godišnjak za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja svih vrsta vozila te je bio pod utjecajem droga ili lijekova. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 14 dana. 
 
Dvojica rekordera po brzini vožnje automobila su 61 – godišnjak i 20 – godišnji njemački državljanin. U 13,45 sati, 25. ožujka zaustavljen je i prekršajno kažnjen 61-godišnjak koji je upravljao Mercedesom zadarskih registarskih oznaka čija je zabilježena najveća brzina kretanja od 205 km/h. U 14,41 sat zaustavljen je i prekršajno kažnjen 20-godišnji njemački državljanin koji je upravljao BMW-om njemačkih registarskih oznaka čija je zabilježena najveća brzina kretanja od 219 km/h. 

Protiv oba vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna.

Iz kategorije: Crna kronika