Sidebar Menu

Datum objave: 31. Ožujak 2022

KRIMINAL / Šibenska policija podnijela kaznene prijave protiv tri osobe zbog prijevare i zlouporabe povjerenja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije, kriminalističke policije PU Šibensko - kninske, podnio je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Šibeniku 51-godišnjakinje iz Šibenika zbog osnovane sumne da je počinila kazneno djelo zlouporabe povjerenja na štetu tri osobe. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je te osobe osumnjičena kao njihova punomoćnica u postupku pred sudom zastupajući njihove interese još od ožujka 2010. godine radi stjecanja imovinske koristi, držala u zabludi o visini novčanog iznosa koji im je trebao biti isplaćen sudskom presudom te im je nakon dovršenog suđenja dio novca isplatila dok je novčani iznos od 203 453 kuna zadržala za sebe.

Odjel gospodarskog kriminaliteta i korupcije, osim toga dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom i 50-godišnjakinjom osumnjičenima za Prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu tvrtke iz Šibenika. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su njih dvojica tijekom svibnja i lipnja 2019. godine, u svojstvu vlasnika i člana uprave trgovačkog društva iz Novalje i direktora tog trgovačkog društva, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, zajednički i dogovorno naručili dokovanje i popravak plovila te isplatili avans oštećenima. Nakon što su radovi obavljeni, tvrdi policija, osumnjičeni su na prijevaru odvezli plovilo iz brodogradilišta, a da nisu isplatili ostatak dogovorenog iznosa za radove čime su tvrtku iz Šibenika oštetili za 32 140 kuna. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.