Datum objave: 11. Travanj 2022

PROMET / Vozili pijani i bez vozačke dozvole, državni proračun obogatili za više od 20 000 kuna

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Samo u dva slučaja nepoštivanja prometnih pravila na šibenskom području policija je proteklog vikenda za državni proračun uprihodovala čak 20 000 kuna.

Najprije su 8. travnja oko 23,25 sati u Vodicama zaustavili 51 – godišnjeg vozača osobnog automobila Mini šibenskih registarskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 1,51 g/kg alkohola u organizmu, nije koristio sigurnosni pojas i nije imao vozačke dozvole. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje je novčano kažnjen s 11 tisuća kuna.

Dva dana kasnije, 10. travnja oko 1,20 sati u Brodarici su policijski službenici zaustavili osobni automobil Volkswagen šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak s1,29 g/kg alkohola u organizmu, a upravljao je vozilom prije stjecanja prava odnosno bez položenog vozačkog ispita. Uz Optužni prijedlog vozač je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje je novčano kažnjen s 9.900 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od četiri mjeseca nakon što položi vozački ispit.

Iz kategorije: Crna kronika