Datum objave: 23. Lipanj 2022

TRGOVINA DROGOM / Policija uhitila 40 - godišnjaka koji je u Čistoj Maloj proizvodio drogu, oduzela mu opremu i drogu vrijedne oko 300 000 kuna i drogu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama iz čl. 190. st. 2. i st. 6. Kaznenog zakona.

Temeljem prethodno prikupljenih saznanja, provođenjem različitih mjera i radnji kako bi se ta prikupljena saznanja potvrdila, okončano je višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom iz Čiste Male kojim je utvrđeno da je počinitelj kaznenog djela Neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Uz ishodovani Nalog Županijskog suda u Šibeniku, 21. lipnja obavljena je pretraga stambenog i popratnih objekata i jedan osobni automobil na području Čiste male koje koristi osumnjičeni, a ukupno je pronađeno i oduzeto:

- 15,9 kilograma droge marihuane vakumirane u vrećice,

- 148 stabljika biljke Canabis sativa veličine od 62 do 240 cm (procijenjena težina svih zajedno je oko 500 kg),

- 44 kanistra kemijskih sredstava za unaprjeđenje rasta biljke,

- 146 komada industrijskih rasvjetnih tijela,

- 41 komad industrijskih ventilatora,

- 152 komada transformatora za pretvaranje električne energije,

- uređaj za vakumiranje te ostala popratna oprema,

- 5 tisuća eura u manjim apoenima.

Procjena je da samo pronađena i oduzeta oprema vrijedi oko 100 tisuća eura. Vrijednost zaplijenjene droge (15,9 kg) u ovom trenutku bi iznosila oko 190 tisuća kuna ako se radi o prodaji na veliko, a ukoliko bi se preprodaja radila na malo radi se o iznosu od preko pola milijuna kuna. I u navedeni iznos nije uračunata novčana zarada od količine droge koja bi tek trebala biti pobrana i stavljena u opticaj.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, a nakon ispitivanja na državnom odvjetništvu i kod Suca istrage određen mu je istražni zatvor.

Iz kategorije: Crna kronika