Datum objave: 30. Lipanj 2022

PROMET / Kod Kapele smrtno stradao motociklist iz Srbije, na Brodarici pijani vozač izazvao nesreću u kojoj su teško stradali motociklist i maloljetni suvozač

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 20,15 sati dogodila na državnoj cesti D-121 na relaciji Tisno-Kapela smrtno je stradao 47-godišnji motociklist, srpski državljanin.

Upravljajući motociklom BMW srpskih registarskih oznaka, izlaskom iz lijevog zavoja brzinu kretanja motocikla nije prilagodio brziu osobinama ceste uslijed čega izlijeće na kameno zemljanu površinu, udara u betonski stupić, slijeće na kameno zemljanu površinu ispod razine kolnika i udara u nisko raslinje i kameno - betonski potporni zid. Zbog zadobivenih ozljeda motociklist je prebačen u Opću bolnicu u Šibeniku gdje je preminuo”,kaže Šime Pavić , glasnogovornik PU šibensko – kninske.

U prometnoj nesreći koja se jučer oko 17,50 sati dogodila u Brodarici na cesti D-8 teže su ozlijeđeni vozač i suvozač motocikla.

Do prometne nesreće je došlo kada je 73-godišnjak, upravljajući teretnim vozilom Iveco šibenskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola, dolaskom iz sporedne ceste do raskrižja s cestom s prednošću prolaska ušao na glavnu cestu u namjeri skretanja ulijevo, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću glavnom cestom. Sudario se s motociklom Piaggio šibenskih registarskih oznaka. U Općoj bolnici u Šibeniku 45-godišnjem vozaču motocikla su konstatirane teške tjelesne ozljede, a maloljetnom suvozaču teške tjelesne ozljede opasne po život.

Vozač teretnog vozila je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3