Sidebar Menu

Datum objave: 13. Srpanj 2022

POŽAR / Gori u Boraji i uz Benkovačku cestu. U Boraji je požar, kao i požar kod Zadra, izazvala prometna nezgoda.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski i Zadarski vatrogasci bore se s tri požara od kojih su dva izazvale prometne nezgode. Požar u Boraji koji gase vatrogasne strane uz pomoć Canadaira prouzročila je prometna nesreća. Slično je i s požarom kod Zadra na području Visočine, gdje se vatra na okolno raslinje prenijela sa zapaljenog kombi vozila.
Šibenski vatrogasci osim požara u Boraji trenutno obuzdavaju i požar uz Benkovačku cestu na njenom dijelu u Šibensko – kninskoj županiji. 
Vatra ne prijeti naseljima, ali su sva tri požara potencijalno opasna.

Vatrogasci pozivaju građane na dodatan oprez s obzirom na iznimno nepovoljne meteorološke uvjete koji uključuju veliku i vrlo veliku opasnost od izbijanja šumskih požara na području gotovo cijele Hrvatske. Zabranjeno je spaljivanje, osobito za vjetrovita vremena, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka kao i bilo kakvo drugo neodgovorno ponašanje koje može biti uzročnikom požara. U slučaju da se primijeti požar, treba odmah nazvati 193 ili 112.

 

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.