Datum objave: 24. Srpanj 2022

UHIĆEN PIROMAN / Upaljačem i novinama namjerno izazvao tri požara na kninskom području, u jučerašnjem izgorjelo 6 hektara

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pritvoren je, nakon kriminalističke obrade, 54 - godišnjak za kojeg se sumnja da je podmetnuo tri požara na kninskom području. Osumnjičen je za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 23. srpnja u Modrinu selu, oko 4,30 sati ujutro, uz uporabu novina i upaljača namjerno izazvao požar u blizini kuća na način da je zapalio suhu travu, a kojeg su vatrogasci pravovremenom reakcijom ugasili i nisu dopustili veliko širenje. Izgorjela površina je procijenjena na oko 6 hektara. Također je utvrđeno da je osumnjičeni 28. lipnja na istom području, također uz uporabu upaljača i novina, izazvao dva manja požara koja se nisu proširila, odmah su ugašeni te je izgorjelo oko 70 četvornih metara”, kaže Šime Pasvić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika