Datum objave: 10. Kolovoz 2022

Petero državljana Hrvatske i državljanka Srbije sudjelovali u masovnoj tučnjavi. Jedna je osoba udarena čekićem u glavu. Suspendiran šibenski policajac.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su istraživanje nad šest osoba, petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja tjelesnih ozljeda i remećenje javnog reda i mira. Utvrđeno je, priopćila je policija, kako je 8. kolovoza oko 19,40 sati na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su se oba vozača vozila vozilom zaustavila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe kojom prilikom je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu.
Nakon tog
a, doznavši što se dogodilo, oko 20,40 sati, otac maloljetne osobe koja je zadobila lakše tjelesne ozljede, zajedno s 27-godišnjakom, došao je u mjesto Ramljane Donje u dvorište kuće 65-godišnjakinje, gdje su se još nalazili 69-godišnjak, 37-godišnjak i 34-godišnjak. Po dolasku u dvorište sumnja se da je osumnjičeni 53-godišnjak uputio prijetnje 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te tom prilikom odgurnuo 65-godišnjakinju koja je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede. Postoji osnovana, sumnja priopćila je policija, da se verbalni sukob nastavio na način da je 69-godišnjak prijetio osumnjičenom 53-godišnjaku i 27-godišnjaku u kojim prijetnjama mu se pridružio i 37-godišnjak, a koji je nakon verbalnog sukoba navodno čekićem napao 27-godišnjaka i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Prema neslužbenim izvorima sukob je počeo zbog nesuglasica u prometu. Navodno dvojica srbijanskih državljana nisu mogla preteći automobil kojim je upravljala 23-godišnjakinja, pa su joj nezadovoljni njenim ponašanjem u prometu, svojim vozilom prepriječili put te je verbalno napali. Sa srbijanskim državljanima u vozilu je bila i 36-godišnjakinja koja je sudjelovala u obračunu s vozačicom i njenom 13-godišnjom sestrom. U jednom trenutku netko od napadača ošamario je djevojčicu i nanio joj lakše tjelesne ozljede. Napadnute sestre ispričale su što se dogodilo svom ocu, policajcu i dragovoljcu Domovinskog rata. On se, doznavši što se dogodilo, u pratnji svog sina, brata napadnutih djevojaka koji je djelatna vojna osoba, u potragu za napadačima. Pronašli su ih u Strmici gdje je došlo do fizičkog obračuna u kojem je netko od srbijanskih napadača na djevojke, čekićem udario u glavu 27-godišnjaka te uz to još i šakom. Prema navodima nekih medija jedan od sudionika tog tog teškog incidenta je profesionalni srbijanski košarkaš koji igra u Čačku, a poprijeklom je iz Knina te ima dvojno državljanstvo.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, priopćila je Policijska uprava šibvensko – kninska utvrđeno je da su počinjena sljedeća kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske:

-53-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje
-69-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela prijetnje
-37-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda
-36-godišnjakinja je osumnjičena za počinjenje kaznenog djela tjelesna ozljeda
Također je utvrđeno kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj protiv javnog reda i mira te je protiv njih podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.
S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe.

Iz kategorije: Crna kronika