Datum objave: 24. Listopad 2022

PIJANI VOZAČI / Nijemac je u Šibeniku s 2,21g/kg alkohola u krvi na pješačkom prijelazu oborio dvije žene, platio je kaznu od 22.500 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog vožnje u pijanom stanju i to s čak 2,21 g/kg alkohola u krvi Nijemac je u Šibeniku ostalo bez 22 500 kuna i dobi zabranu upravljanja vozilom u Hrvatskoj tri mjeseca.

On je 21. listopada oko 21,20 sati, upravljajući osobnim automobilom Mercedes njemačkih registarskih oznaka, izazvao prometnu nesreću. Zbog neprimjerene brzine na pješačkom prijelazu naletio je na dvije pješakinje koje su zadobile lakše tjelesne ozljede. Vozaču je izmjerena koncentracija od 2,21 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 22.500 kuna i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca”, kaže glasnogovornik PU šibensko – kninske Šime Pavić.

Slično je prošao i 61 – godišnji Šibenčanin kojeg su 22. listopada oko 23 sata u Šibeniku zaustavili policijski službenici u automobilu Renault šibenskih registarskih oznaka. Izmjerena mu je koncentracija od 1,88 g/kg alkohola u organizmu. Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku gdje mu je Rješenjem određena novčana kazna od 10.000 kuna i zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Rekorder po brzini vožnje na šibenskom području prošlog tjedna bio je 33 godišnji Splićanin, On je zaustavljen na autocesti A-1 21. listopada jer je Lotus splitskih registarskih oznaka vozio brzinom od 206 km/h. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000 kuna.

Iz kategorije: Crna kronika