Sidebar Menu

Datum objave: 03. Veljača 2023

POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA / Izbo suprugu 12 puta nožem 2020. na Brodarici, dobio po novom 12 godina zatvora

Diana Ferić
Diana Ferić

Umjesto sedam godina, 58-godišnji D.M. provest će iza rešetaka jedne od hrvatskih kaznionica 12 godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva bivše supruge u studenom 2020., u Brodarici nadomak Šibenika. Odlučio je to Visoki kazneni sud, preinačivši kaznu šibenskog Županijskog suda, jer smatraju da je prvostupanjski pravorijek bio preblag, da je precijenjen značaj utvrđenih olakotnih okolnosti, ali i da je trebalo dati veći značaj činjenici da je optuženik pokazao izrazitu upornost, bešćutnost i okrutnost, piše Šibenski.hr.

- Žrtvi je zadao 12 uboda nožem i time nanio 14 po život opasnih ozljeda. Kazneno djelo je ostalo u pokušaju samo zahvaljujući reakciji maloljetnog sina koji je spriječio optuženika u dovršenju i poduzetoj liječničkoj intervenciji – priopćio je VKS, naglasivši i da je prvostupanjski sud propustio kao otegotno cijeniti da je zlostavljanje žrtve trajalo dugi niz godina, ali i da je očevidac događaja maloljetni sin na kojeg će ovaj događaj sigurno ostaviti psihičke posljedice.

- Tog jutra sam se probudila i napravila kavu. U moj dio stana došao je optuženik i odmah se počeo derati, rekavši između ostalog: ‘Sad ćeš dobiti svoje‘. Na to nisam obadavala već sam sjela na fotelju. Držeći u ruci šalicu s kavom, popila sam tek jedan gutljaj, kad sam odjednom, nenadano, osjetila prvi ubod u području prsa. Nisam vidjela predmet kojim me ubo jer je prišao s leđa. Sjećam se da mi je pala šalica iz ruke te sam se ustala, ali mi je bivši suprug prišao i nastavio me bosti. Ne znam koliko puta. Pokušavala sam ga odgurnuti rukama, ali nisam uspjela, a zbog uboda sam vrištala. Sjećam se da se probudio naš maloljetni sin koji je počeo vikati na D.M., govoreći ‘pusti moju mamu‘. Prišao mu je te ga odgurnuo, i to u trenutku kad je D.M. krenuo rukom prema mojoj glavi. Tad me prestao bosti i otišao je iz stana, a ja sam uspjela reći djetetu da zove policiju i hitnu – prisjetila se u sudnici izbodena žena koja je nakon toga uspjela izaći na terasu stana gdje je pala na tlo.

Sjeća se da je tada čula neke glasove.

- Ne sjećam se zadnjeg uboda, niti da mi je nož ostao u vratu, odnosno, ne znam je li se nož slomio mi u vratu – zaključila je žrtva čiji je iskaz u cijelosti potvrdio i njezin maloljetni sin koji je opisao horor buđenja iz sna.

- Probudila me dreka oca koji je i inače tako znao vikati. Najprije sam mislio da se radi o uobičajenom ponašanju prema mojoj majci. Ali kad sam čuo majku kako vrišti, izletio sam iz spavaće sobe te vidio nju krvavu na kauču, a otac je stajao poviše nje te mahao rukom prema njoj "kao da je udara". U ruci sam mu vidio nož pa sam poletio prema njemu i odgurnuo ga od majke, nakon čega je on otišao, a ja sam zvao baku i hitnu pomoć – prisjetio se, pak, u sudnici stravičnih scena sin osuđenog muškarca kojem je sud kao otegotnu okolnost uzeo i činjenicu da ni na koji način nije pokazao žaljenje i kajanje prema žrtvi.

Iz kategorije: Crna kronika

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.