Datum objave: 22. Veljača 2023

Policija zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda u Kninu uhitila i pritvorila 32-godišnjaka.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policija ne navodi o kome je riječ u slučaju narušavanja javnog reda i mira i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede koji se dogodio u Kninu 18. veljače iz neslužbenih se izvora saznaje da je 22- godišnjak koji se spominje u izvješću o okončanju kriminalističke istrage, brat Matee Jelić, kninske sportašice, hrvatske reprezentativke i osvajačice zlatne olimpijske medalje.
Matea je sama o tom o događaju izvijestila javnost u nedjelju, 19. veljače pa se njena objava povezuje s postupanjem policije koja je
18. veljače nakon dojave Opće bolnice „Hrvatski ponos“ da je jedna osoba zatražila liječničku pomoć zbog ozljeda zadobivenih u tjelesnom napadu druge osobe, utvrdila da je18. veljače oko 4,30 sati u Kninu došlo do narušavanja javnog reda od strane 22-godišnjaka i 32-godišnjaka koji su se posvađali, vrijeđali i naguravali. Policija je je obojici uručila Obavijesti o počinjenom prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te protiv njih podnijela Optužni prijedlog.
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je između 22-godišnjaka i 32-godišnjaka naknadno došlo do novog sukoba u kojem je 32-godišnjak tjelesno napao 22-godišnjaka i pritom mu zadao više udaraca, uslijed kojih je 22-godišnjak zadobio ozljede koje su u Općoj bolnici „Hrvatski ponos“ u Kninu okvalificirane kao lakše s mogućnošću prekvalifikacije. Nakon liječničkog pregleda 22-godišnjak je otpušten iz bolnice na kućnu njegu. Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 22-godišnjaka biti će podnesen Optužni prijedlog, dok je protiv 32-godišnjaka Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeta kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela „Teška tjelesna ozljeda“. 32-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika