Datum objave: 15. Ožujak 2023

UŽAS / Čistio staru kuću i u njoj pronašao 13 protupješačkih mina, 6,3 kile eksploziva, trenutno i pancirno streljivo. Odmah je pozvao policiju.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Pri čišćenja stare obiteljske kuće žitelj Šibensko – kninske županije pronašao je 13 komada protupješačkih mina s upaljačima, 6,3 kile eksploziva, 280 komada streljiva, 6 komada trenutnog dum-dum streljiva, 1 pancirno streljivo. Odmah je o tomu izvjestio Policijsku upravu šibensko – kninsku koja je na lice mjesta uputila svoje stručne službenike koji su oružje i eksploziv uklonili na siguran način te do uništenja pohranili u prostorije Policijske uprave.

Tim povodom, uz pohvalu građaninu koji je pravilno postupio Policijska uprava šibensko – kninska oglasila se priopćenjem:

Ovim putem napominjemo kako se radi o opasnosti za sve te ovim putem pozivamo građane da nigdje na vidljivo mjesto ne ostavljaju oružje koje posjeduju, pronađu prilikom čišćenja ili na njega naiđu kao i da vrate oružje koje nelegalno posjeduju. Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje traje te nema sankcija za građane ako se odluče sami dobrovoljno vratiti oružje. Napominjemo da oružje ili eksplozivna sredstva ne dirate sami već će to učiniti naši policijski službenici-pirotehničari koji su osposobljeni za rukovanje.

Iz kategorije: Crna kronika