Datum objave: 11. Lipanj 2023

INCIDENT / Dvojica mladića kod Knina sa stupa skidali hrvatsku zastavu, sve snimili i objavili na Internetu

Diana Ferić
Diana Ferić

U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Policijski službenici su, na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine.

Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, priopćila je danas PU Šibensko - kninska. 

Na  snimci objavljenoj na TikToku vide se dva mladića od kojih jedan skida hrvatsku zastavu i pritom pokazuje tri prsta, dok drugi govori: “Ajmo, skidanje, skidanje”, piše Maxportal.

Ispod snimke bili su brojni komentari poput “Sada stavi našu”, “Skidaj”, “Bravo RS”, “Braćo živi i zdravi bili 100 godina”… Komentari su u međuvremenu obrisani, a mogućnost komentiranja uskraćena.

U prvim informacijama spominjalo se da je riječ o srpskim turistima, no kasnije smo doznali da je na videu Stefan Grmuša iz Knina, a ime drugog muškarca nije nam poznato, piše Maxportal.

Skidanje hrvatske zastave razljutila je mnoge korisnike društvene mreže TikTok i izazvala burne reakcije

Iz kategorije: Crna kronika