Datum objave: 26. Lipanj 2023

PROMETNE NESREĆE / U Tisnu vozač bez vozačke dozvole izledio autom s ceste, loše su prošli on i suvozač

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije teške prometne nesreće dogodile su se proteklog vikenda na području Šibensko – kninske županije. Uprometnoj nesreći koja se noćas oko 2 sata dogodila u blizini Tisnog teže su ozlijeđeni vozač i suvozač iz osobnog automobila

Do prometne nesreće je došlo kada 39-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje osobnim vozilima, u zavoju na nerazvrstanoj cesti nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti izgubio nadzor nad upravljačem te sleti automobilom izvan kolnika na kameno-zemljanu površinu, koja je na nižoj razini od ceste. Vozilo s eprevrnulo i udarilo u tijenu. Vozač se odbio podvrgnuti testu na droge/lijekove, a i on i 27-godišnji suvozač nisu koristili sigurnosni pojas te su zadobili teške tjelesne ozljede i zadržani su na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku”, kazao je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko – kninske.
Protiv vozača će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

U prometnoj nesreći koja se dogodila 25. lipnja oko 12,50 sati na cesti D-33 (Šibenik-Drniš) teže je ozlijeđen 51-godišnji motociklist. Do prometne nesreće je došlo jer 51-godišnjak, upravljajući motociklom splitskih registarskih oznaka, u lijevom nepreglednom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja. Izlaskom iz zavoja gubi kontrolu nad upravljačem, izlijeće na kameno-zemljanu površinu an kojoj se motocikl prevrnuo zajedno s vozačem. Vozaču je izmjerena koncentracija od 1,06 g/kg alkohola u organizmu, a od pada i udaraca zadobio je teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku.
Protiv vozača će biti podnesen Optužni prijedlog.

Iz kategorije: Crna kronika