Datum objave: 27. Prosinac 2023

UTJERIVAČI DUGOVA / Četvorka u Drnišu napala 62 - godišnjaka zbog duga trećoj osobi i iz skladišta mu odnijela suhomesnate proizvode vrijedne 1 000 eura

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja proveli kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom, 42-godišnjakom, 32-godišnjakom i 31-godišnjakom za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda i protupravna naplata na štetu 62- godišnjaka

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su 20. prosinca na širem području Drniša osumnjičeni 31-godišnjak, 42-godišnjak 32-godišnjak  i 31-godišnjak osobnim vozilom došli  ispred objekta u vlasništvu oštećenog 62-godišnjaka s namjerom naplaćivanja tražbine druge osobe.
Izlaskom iz vozila osumnjičeni 31-godišnjak je uporabom fizičke snage nasrnuo na oštećenog 62- godišnjaka, koji je od siline zadobivenog udarca pao na tlo, dok su za to vrijeme osumnjičeni 42-godišnjak, 32-godišnjak i 31-godišnjak iz unutrašnjosti prostora objekta vlasništvo oštećenog, uzeli 29 komada suhomesnatih proizvoda.
Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelom cijeni se na iznos od oko 1000 eura.
U Općoj bolnici u Šibeniku 62-godišnjaku su konstatirane teške tjelesne ozljede, nakon čega je pušten na kućnu njegu. 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 31- godišnjak počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda i kazneno djelo protupravna naplata, dok su (42-g, 32-g, 31-g) osumnjičeni za počinjenje kaznenog djela protupravne naplate.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Iz kategorije: Crna kronika