Datum objave: 11. Prosinac 2019

ZIMSKA SLUŽBA / Zahlađenje nije iznenadilo Šibenčane, oglavine, rebaraca, bunceka i suhih nogica ima dovoljno

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prvo veće zahlađenje i jaku buru Šibenčani su dočekali pripravni i s veseljem. "Zimske službe" na vrijeme su osigurale dovoljne količine oglavine, rebaraca, bunceka, suhih nogica, svinjskih ušiju i ostalih potrepština, a dobar je i izbor graha i kiselog kupusa. Za svaku je pohvalu što nije došlo do sezonskog podizanja cijena, a na tržnici pohvalu zaslužuju prodavačice i prodavači suhih delicija koji potrošače dočekuju i poslužuju ljubazno, vedro i s lijepim blagdanskim osmjehom.

Deset dana prije kalendarskog početka zime, Šibenčani su konačno dobili povoljne klimatske uvijete za početak zimskih radosti - pašta fažol, jotu, kuhano suho meso, pirjani i zapečeni kiseli kupus i druge delikatese koje, doduše, imaju nešto publike tijekom cijele godine, ali Šibenčani, dosljedni sezonski tradicionalisti, ipak im se masovno priklanjaju s prvih ozbiljnijim zahlađenjima.

Ponuda je dobra. Nađe se za svakog po nešto. Najviše se traži suha domaća oglavina. Uši i nogice za sada prolaze nešto slabije jer njihova sezona ipak dolazi s ljućim ugrizima zime.

Iz kategorije: Dišpetna muška kuhinja

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3