Datum objave: 12. Studeni 2019

ZA TENORE KOJI SU PARTILI: I ove godine se održava koncert u spomen na Tonija Grguričina i Joška Arasa Biću

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajednica udruga klapa Šibensko – Kninske županije  organizira organizira i ove godine, petnaesti put koncert u sjećanje na prijatelje Joška Arasa-Biću i Tonija Grguričina pod nazivom '' A I VI STE S NAMA IAKO VAS NIMA''. Održat će se u petak 22. studenog s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

Suorganizator koncerta je Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP i Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku.

Nastupit ćešibenski pop sastav ''EMOTION'', klapa ''STINE'' iz Zagreba, zadarska pop senzacija A.K.A. ''CRESCENDO'', klapa ''KUMPANJI'' iz Blata na Korčuli, šibenski slavuj Branimir Bubica uz svoj sastav i klapa ''MUNITA'' iz Zadra

Ulaznice se mogu nabaviti od srijede, 13.11. u caffe baru ''ŽVELJARIN'' u Šibeniku od 7 do 14 sati

Toni Grguričin, prvi tenor klape Teuta poginuo je 17. studenog 2005. u prometnoj nesreći na povratku s koncerta u Zagrebu. Tada mlada i jako uspješna klapa Teuta nakon njegove smrti nije htjela nastaviti s radom bez Tonija,nakon nesreće se razilaze i sudjeluju u drugim glazbenim projektima.

Joško Aras Biće, bio je također prvi tenor, ali u klapi Fortica. Preminuo je nakon kratke i teške bolesti nedugo nakon Tonija, 3. srpnja 2006. godine. Tako je Šibenik u samo nekoliko mjeseci ostao bez dva iznimna pjevača , poznati tekstopisac Dinko Škevin njima u čast je napisao pjesmu "Partili tenori".

Iz kategorije: Glazba & Spektakli